سئو سایت به سه بخش مهم سئو داخلی، خارجی و تکنیکال تقسیم میشود که هر کدام از این سه دسته قوانین و بخشهای خاص خودشان را دارند و هر کدام مسئول نظارت و بررسی قسمت خاصی از سایت و اجرای قوانین موتورهای جستجو برای کسب بهترین رتبه در نتایج جستجو هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با اصول و نکات ابتدایی سئو تکنیکال آشنا کنیم.
سئو تکنیکال یا فنی چیست؟
همانطور که از نام این بخش سئو مشخص است، به بررسی امور فنی سایت و بهبود سایت از لحاظ فنی و تکنیکال، سئو تکنیکال گفته میشود. ساخت یک سایت با سرعت مناسب و قابل خزیدن برای رباتها و خزندههای موتورهای جستجو، از اهداف اولیه سئو تکنیکال است. در حقیقت این بخش از سئو به بهبود عناصر سایت میپردازد تا به سایت این امکان را بدهد که بتواند در نتایج جستجو جایگاه خوبی به دست بیاورد. برعکس سئو خارجی که با عناصری خارج از سایت سر و کار دارد.
چرا باید سایت را به لحاظ فنی سئو کرد؟
موتورهای جستجو همیشه سعی میکنند که بهترین نتایج را پس از جستجو در اختیار کاربر قرار دهند. بنابراین هنگام خزیدن در صفحات سایتها آنها را با عوامل مختلفی میسنجند. توجه به این که صفحات سایت شما این امکان را برای خزندههای موتورهای جستجو فراهم کنند که به راحتی و سرعت بیشتری در صفحات شما بخزند نکته بسیار مهمی است که در حیطه وظایف سئو تکنیکال است.
در حقیقت اگر شما به درستی سئو تکنیکال را در سایتتان رعایت نکنید، خزندهها نمیتوانند در صفحات شما بخزند یا حتی ممکن است نتوانند برخی از صفحات شما را ببینند و نتیجه این خواهد بود که با وجود زحمت فراوانی که برای تولید محتوا ، طراحی صفحات، دیجیتال مارکتینگ و … کشیدید، در نتایج جستجو حاضر نخواهید شد.
یا برعکس شاید نیاز داشته باشید که خزندهها را از ورود به برخی صفحات سایتتان (مثل صفحات تکراری) منع کنید. به کمک سئو تکنیکال میتوانید این کار را انجام دهید تا از تنبیه گوگل به دلیل وجود صفحات تکراری جلوگیری کنید. البته سئو تکنیکال علاوه بر هدایت و جلب رضایت موتورهای جستجو به جلب رضایت کاربر هم کمک میکند. در حقیقت بررسی نکات فنی سئو به سبک، سریع و واضح بودن سایت کمک میکند.
بنابراین برقراری یک سئو تکنیکال قوی در سایتتان به ایجاد رضایت کاربران و موتورهای جستجو خواهد انجامید و نتیجه آن، دستیابی به جایگاههای اول نتایج جستجو خواهد بود.
یک سایت بهینه از لحاظ فنی چه ویژگیهایی دارد؟
یک وبسایت که به لحاظ فنی سئو شده است برای کاربران سریع است و برای خزیدن رباتهای موتورهای جستجو و گوگل آسان است و کاربران و خزندهها را هرگز سردرگم نمیکند. در ادامه به چند ویژگی دیگر سایت بهینه شده با روش سئو تکنیکال خواهیم پرداخت.
1) سریع است.
همانطور که بارها تکرار کردیم یک سایت با سئو تکنیکال خوب سرعت بالایی دارد. کاربران صبر ایوب ندارند که ساعتها منتظر لود شدن صفحات سایت شما بمانند. در سال 2016، تحقیقات نشان داده است که 53٪ از بازدید کنندگان وب سایت تلفن همراه در صورت عدم باز شدن یک صفحه وب در عرض سه ثانیه، آن را ترک میکنند. بنابراین اگر سرعت سایت شما پایین باشد بازدیدکنندگان صفحه سایت شما را میبندند و این یعنی از دست دادن ترافیک سایت!
موتورهای جستجو، مانند گوگل هم به همین دلیل، سایتهای سریع را ترجیح میدهند و آنها را در جایگاه بهتری در نتایج نشان میدهند.
2) قابل خزیدن است.
همانطور که گفته شد سئو تکنیکال به خزیدن آسانتر رباتهای موتور جستجو کمک میکند. این رباتها در لینکهای موجود در صفحات میخزند و تا جایی که به بن بست در وجود لینک برسند همه صفحات لینک شده را بررسی میکنند. رعایت سئو فنی مناسب، این کار را آسانتر خواهد کرد.
3) لینک منقضی ندارد.
قبلا گفتیم که یک سایت کند میتواند تا چه حد برای کاربر آزاردهنده باشد اما از آن ناراحت کنندهتر برای کاربران مواجهه با لینکهایی است که به صفحات غیر موجود منتهی میشود. لینک به صفحاتی که وجود ندارند آنها را به صفحه خطای 404 منتقل میکند.
موتورهای جستجو هم مانند کاربران دوست ندارند در حال خزیدن با این صفحات مواجه شوند، زیرا رسیدن به این صفحه برای رباتها یعنی رسیدن به صفحه بن بست! برای حل این مشکل هرگاه صفحهای از سایتتان را، به هر دلیلی، منتقل یا حذف میکنید، حتما URL آن را به صفحه جدید ریدایرکت کنید.
4) موتورهای جستجو را با محتوای تکراری غافلگیر نمیکند.
اگر در سایت خودتان صفحاتی با محتوای تکراری دارید ممکن است موتورهای جستجو را برای نشان دادن نتایج صحیح مرتبط با کلمات جستجو شده توسط کاربر، گیج کند. زیرا چندین URL یک محتوای یکسان را نشان میدهند. در سئو تکنیکال به کمک تگهای کنونیکال (canonical) میتوانید به رباتها بگویید که کدام URL یا کدام صفحه دارای محتوای اصلی است.
5) امن است.
یک وب سایت بهینه شده از لحاظ فنی، ایمنی سایت را تضمین میکند. در سئو تکنیکال امنیت سایتها به کمک تهیه SSL برای سایت و برقراری ارتباط در بستر HTTPS فراهم میشود. ایمن کردن وب سایت برای تضمین حفظ حریم خصوصی کاربران، یک نیاز اساسی است. HTTPS این اطمینان را میدهد که هیچ کس نمیتواند دادههای ارسال شده بین مرورگر و سایت را رهگیری کند. گوگل برای امنیت سایتها اهمیت زیادی قائل است و کارشناسان سئو معتقدند که گوگل یک سیگنال مثبت، برای سایتهای دارای SSL و ایمن در نظر خواهد گرفت.
6) از دادههای ساختاری (structured data) استفاده میکند.
دادههای ساختار یافته به موتور جستجو کمک میکنند که سایت، محتوا و حتی کسب و کار شما را بهتر بشناسد. به کمک این دادهها در سئو تکنیکال میتوانید مشخص کنید که برای مثال چه نوع محصولی را در سایت به فروش میرسانید. در حقیقت دادههای ساختاری جزئیات دقیقی از اطلاعات محصول یا محتوای شما در اختیار رباتهای موتور جستجو قرار میدهد. موتور جستجو هم بر اساس این اطلاعات به قرارگیری شما در نتایج جستجو کمک میکند و همچنین شما را برای قرارگیری در rich resultها واجد شرایط میکند.
7) نقشه سایت XML دارد.
نقشه سایت در حقیقت فایلی است حاوی آدرس تمامی صفحات سایت شما. این فایل توسط خزندههای گوگل دیده میشود و به خزیدن و ایندکس سریعتر و آسانتر صفحات کمک میکند. به کمک تهیه این فایل در سئو تکنیکال میتوانید مطمئن شوید که همه صفحات سایت شما توسط رباتها دیده میشوند.
8-از تگ hrefLang استفاده میکند.
اگر سایت شما با چندین زبان سر و کار دارد، لازم است برای موتور جستجو مشخص کنید که زبان هدف شما کدام است. این کار به شما برای قرارگیری در نتایج جستجوی لوکال یا محلی کمک خواهد کرد و کاربران هدف شما را به سایتتان هدایت خواهد کرد.
در این مقاله سعی کردیم تا به طور خلاصه مروری بر ویژگیهای سئو تکنیکال و اهمیت به کارگیری و توجه به آن در بهینه سازی سایت داشته باشیم. قطعا مباحث سئو فنی گستردهتر از آن است که در یک مقاله بگنجد. بنابراین شما علاقمندان به مباحث بهینه سازی و سئو میتوانید با مقالات آینده ما در سیماساز همراه باشید. نظرات و تجربیاتتان در زمینه سئو تکنیکال را با ما به اشتراک بگذارید.
بدون دیدگاه