قرار گرفتن در اولین رتبههای نتایج جستجو گوگل، هدفی است که به کمک محتوای غنی و بهینه سازی دقیق سایت برای موتورهای جستجو فراهم خواهد شد. اما همین تولید محتوای مناسب و بهینه سازی امری است که اگر به صورت اصولی، با برنامه ریزی و هدف مناسب انجام نشود، نتیجهای حاصل نخواهد شد. بنابراین برای دستیابی به این مهم نیاز است تا از ابزارهایی بهره برد که کار تولید محتوا و سئو سایت را آسانتر خواهند کرد و بینش دقیقتری از روش بهینه سازی سایت برای شما فراهم خواهند آورد. یکی از ابزارهای مهم آنالیز و سئو سایت ابزار Ahrefs است که امکانات بسیار خوبی در اختیار سئوکاران قرار میدهد.
ابزار Ahrefs چیست؟
ابزار Ahrefs یک مجموعه نرم افزاری SEO است که شامل ابزاری برای لینک سازی، تحقیق کلمات کلیدی، آنالیز رقبا، پیگیری رتبه و بررسی سایت میباشد. بسیاری از ویژگیهای ابزار سئو Ahrefs برای متخصصان بازاریابی طراحی شده است.
به طور خلاصه باید گفت ابزار Ahrefs، ابزاری محبوب برای سئو سایت است که افراد برای کسب رتبههای بالاتر گوگل از آن استفاده میکنند.
Ahrefs در ابتدا تنها یک ابزار برای تحلیل و آنالیز سایت بود اما با گذشت زمان امکانات این ابزار به قدری افزایش پیدا کرد که اکنون به عنوان یکی از ابزارهای سئو سایت در کنار ابزارهای MOZ و SEMrush فعالیت میکند.
کاربرد ابزار Ahrefs
- از Ahrefs بیشتر برای تجزیه و تحلیل پروفایل لینک وب سایت، رتبه بندی کلمات کلیدی و سلامتی سئو سایت استفاده میشود.
- شما میتوانید از این ابزار برای انجام تحقیق کلمات کلیدی برای گوگل، یوتیوب و آمازون استفاده نمایید.
- همچنین از ابزار Ahrefs به منظور یافتن محتوای مناسب و جذاب استفاده میشود. محتواهایی که به اشتراک گذاری بالایی داشته و یا لینکهای بالایی را دریافت کردهاند.
چه افرادی باید از ابزار Ahrefs استفاده کنند؟
همه افرادی که به نوعی با بهینه سازی سایت و تولید محتوا سر و کار دارند میتوانند از این ابزار قدرتمند سئو استفاده کنند. اما برخی از مشاغل لازم است که حتما از این ابزار برای سئو سایت استفاده نمایند:
- صاحبان مشاغل کوچک که SEO را برای وب سایتهای خود انجام میدهند.
- آژانسهای SEO که با چندین مشتری کار میکنند.
- بازاریابان که در منازل و با اصطلاح دورکاری و freelancer کار بازاریابی را برای سایت کارفرمای خود انجام میدهند.
- بازاریابهای وابسته و همکاران در فروش ( Affiliate Marketer ) که چندین سایت مختلف را اداره میکنند.
- مشاوران سئو که در مورد استراتژی سئو به مشتریان مشاوره میدهند.
چگونه از Ahrefs استفاده کنیم؟
برای این که بتوانید از ابزار Ahrefs برای تحلیل و آنالیز استفاده کنید لازم است که ابتدا اکانت آن را دریافت کنید. با توجه به ویژگیهایی که شما در نظر دارید میتوانید یکی از پلنهای Ahrefs را انتخاب کرده و هزینه آن را پرداخت کنید. البته با توجه به محدودیتهای پرداختی در ایران امکان خرید اکانت، تنها در صورت داشتن کارتهای ارزی بین المللی وجود دارد. حتی در صورت امکان پرداخت هم هزینه پلنهای ahrefs بالاست.
البته این امکان وجود دارد که اکانت 7 روزه آزمایشی را دریافت کنید که هزینه آن 7 دلار است و برخی از شرکتها و سایتهای ایرانی اقدام به تهیه و فروش این اکانتها به کاربران ایرانی میکنند.
اصطلاحاتی که هنگام استفاده از Ahrefs باید با آنها آشنا باشید!
اگر یک اکانت Ahrefs تهیه کنید و وارد محیط این ابزار شوید با اصطلاحات و معیارهای متفاوتی روبرو خواهید شد که اگر با آنها آشنا نباشید احتمالا شما را گیج خواهند کرد. بنابراین در اینجا قصد داریم شما را با چند عبارت و اصطلاح کلیدی در ابزار Ahrefs آشنا کنیم.
رتبه بندی URL یا UR : قدرت پیوندی که یک صفحه دارد در این ابزار با عنوان URL Rating معین شده است. این معیار در حقیقت از ترکیبی از کمیت و کیفیت لینکهایی که به صفحه داده شدهاند، محاسبه میشود.
رتبه بندی دامنه یا DR : در حقیقت URL Ratingای است که در یک سایت پخش شده است. به عبارت دقیقتر این معیار قدرت یک دامنه را مشخص میکند و معادل معیار DA در ابزار MOZ است.
دامنههای یکتا یا Referring Domains: تعداد دامنههای یکتایی که به صفحه سایت ما لینک دادهاند با این معیار مشخص میشود. توجه کنید که این معیار دامنههای یکتا را شمارش میکند و برای مثال اگر از یک دامنه (سایت) 10 بار به شما لینک شود، تنها یک Referring Domain به حساب میآید.
توزیع CTLDs یا CTLDs Distribution : یک دسته بندی از مجموعه لینکهایی که از سایتهای با دامنه اعتبار بالا دریافت شده است.
سایتهای با دامنه اعتبار بالا معمولا به شکل org ، .edu ، .com. و … هستند. گرفتن لینک از چنین سایتهایی که قدرت دامنه مناسبی داشته باشند میتواند در سئو سایت و افزایش رتبه شما تاثیر زیادی داشته باشد.
رتبه Ahrefs یا Ahrefs Rank : رتبهای است که به صورت جهانی محاسبه میشود و مانند رتبه الکسا هرچه کمتر باشد، نشان دهنده وضعیت و اعتبار بهتر سایت است.
سختی کلمه کلید یا Keyword Difficulty : این معیار نشان دهنده میزان سختی کلمات کلیدی است که در رقابت با سایر رقیبان باید آن را به صفحه اول نتایج گوگل رساند. یعنی هرچه این عدد بیشتر باشد سختی آن کلمه بیشتر بوده و زمان و تلاش بیشتری در زمینه سئو لازم است تا این کلمه را به صفحات اول گوگل رساند.
پتانسیل ترافیک یا Traffic Potential : میزان ترافیکی که برای کلمه کلیدی مورد نظرتان دریافت خواهید کرد، اگر این کلمه کلیدی به رتبه اول نتایج گوگل برسد! این گزینه میزان ارزش کلمه انتخابی را مشخص میکند.
قسمتهای مختلف ابزار Ahrefs
آنالیز بک لینکها یا Backlink Research
یکی از بخشها و ابزارهای کلیدی ابزار Ahrefs بخش آنالیز بک لینکهاست که به کمک آن میتوان لینکهایی که یک سایت و صفحات آن دریافت کردهاند را بررسی کرد.
برای دیدن لینکهای یک سایت یا یک صفحه کافی است در قسمت Site Explorer آدرس URL مورد نظر را وارد کنید. پس از آن شما در داشبوردتان تمام اطلاعات مربوط به لینکهای آن صفحه را مشاهده خواهید کرد. در این بخش میتوانید تنظیمات مورد نظرتان را اعمال کنید و نتایج را ببینید. برای مثال اگر قصد داشته باشید تمام لینکهای فالو یک سایت را بیابید تنها کافی است لینک آن را در Site Explorer ابزار Ahrefs وارد کرده و از قسمت Link type گزینه Dofollow را انتخاب کنید.
تقاطع لینکها یا Link Intersect
به کمک این ویژگی ابزار Ahrefs میتوانید سایتی را که به طور همزمان به رقبای شما لینک داده است را بیابید. در حقیقت این ابزار به شما کمک میکند که سایتی را که تمایل بیشتری برای لینک کردن به سایتی مشابه سایت شما دارد را بیابید و از آن درخواست بک لینک کنید.
برای این کار تنها کافی است در بخش Link Intersect آدرس سایتهای رقیب خود را وارد کنید و سپس لیستی از سایتهایی را دریافت خواهید کرد که به طور همزمان به این سایتها لینک دادهاند.
تحقیق کلمات کلیدی یا Keywords Explorer
از این قسمت میتوانید برای گرفتن ایدههای کلمات کلیدی و به دست آوردن کلمات طولانی یا LongTailها، عبارات کلیدی ارگانیک و … استفاده کنید. به علاوه به کمک این بخش از ابزار Ahrefs میتوانید سختی کلمات کلیدی را هم با یک معیار دقیق عددی به دست آورید.
یکی از ویژگیهای جذاب بخش تحقیق کلمات کلیدی در Ahrefs این است که در این بخش میتوانید میزان دقیق آمار سرچ کلمه کلیدی و تعداد کلیک روی آن را مشاهده کنید.
بررسی محتوا یا Content Research
همانطور که قبلتر به آن اشاره شد، این ویژگی به شما این امکان را میدهد که با جستجوی کلمه کلیدی موردنظرتان، محتواهایی که بهترین عملکرد را در تولید محتوا برای این کلمه کلیدی داشتهاند، مشاهده کنید. این محتواها با توجه به تعداد لینکهایی که از سایر سایتها دریافت کردهاند، رتبه بندی میشوند.
برای این کار در بخش Content Explorer عبارت مورد نظرتان را وارد کنید. در نتیجه لیستی از صفحاتی که محتوای آنها شامل کلمه کلیدی مورد نظر شماست، مشاهده خواهید کرد. میتوانید جزئیات این صفحه را در کنار لینک آن مشاهده کنید.
بررسی و تحلیل رتبه یا Rank Tracking
در این قسمت شما میتوانید کلمات کلیدی مورد نظرتان که در سایت برای آنها محتوا تولید کردهاید، وارد کرده و رتبه و جایگاه آنها را در نتایج جستجو مشاهده کنید. سپس میتوانید به صورت روزانه جایگاه این کلمات را آنالیز کنید و با رقبای خود مقایسه نمایید.
برای این کار در بخش Rank Tracking از ابزار Ahrefs کلمات خود را وارد کرده و در بخش overview وضعیت آنها را مشاهده نمایید. در تب Competitors هم میتوانید جایگاه آنها را با جایگاه کلمات کلیدی رقیبان خود مقایسه کنید.
احتمالا تاکنون به این نتیجه رسیدهاید که ابزار Ahrefs چه ابزار قدرتمندی در حوزه سئو و بهینه سازی سایت به شمار میرود. استفاده از این ابزار میتواند به شما دید دقیقتری از فعالیتهایتان در بهبود رتبه سایت بدهد و برنامه مناسبی برای سئو سایت شما ایجاد کند. اگر به خوبی از این ابزار استفاده کنید میتوانید یک استراتژی سئو قدرتمند طراحی کنید که کاملا ویژه سایت شما طراحی شده و قدم به قدم شما را به رتبه یک گوگل نزدیکتر کند.
آیا از ابزار Ahrefs برای بهینه سازی سایت استفاده کردهاید؟ تجربیات خودتان را در زمینه استفاده از این ابزار سئو با ما به اشتراک بگذارید.
بدون دیدگاه